måndag 14 mars 2011

That's what friends are for

Jag har på sistone inte riktigt haft tid att skriva om mitt liv. Jag har nämligen haft fullt upp med att leva det. Under den senaste veckan har jag frotterat mig med fina vänner och det har varit alldeles, alldeles underbart. Trots för få timmar av sömn och långa bussresor känner jag mig fulladdad med ny energi, vilket känns lovade då jag snart går in i en intensiv period med mycket jobb.

Eftersom jag i vanliga fall har distansförhållande med alla mina vänner, har det varit rena lyxen att träffa så många av dem på kort tid. Jag känner mig otroligt tacksam för alla dessa fina människor som vill vara en del i mitt liv. Lika relationer på det sätt att alla är betydelsefulla för mig, men olika på det sätt att ingen relation är den andra lik.

Någon har på kort tid blivit en av mina bästa vänner och trots att det är många mil emellan oss vet jag att hon alltid finns där. En annan började som en kompis kompis, men numera räknar jag honom även som min vän och vi träffas betydligt oftare än förut.

Några vänner varken  ringer eller träffar jag så ofta, men när vi väl gör det känns det precis som förr. Vi pratar, skrattar och skvallrar på samma sätt som vi gjorde då vi delade vardagen och praktiskt taget levde på varandra. Andra vänner hälsar man på när man ses, uppdaterar varandra om det senaste och skiljs sedan åt. En relation där bägge parter än nöjda med den ytliga bekantskapen.

Jag vill att alla dessa människor ska förbli mina vänner och fortsätta vara en del av mitt liv. Jag tror att man behöver olika typer av vänskapsrelationer. Ett liv med bara några få nära vänner skulle kännas tomt, medan ett liv med enbart många ytligt bekanta skulle kännas fattig. Som med allt annat tror jag på en balans. Och just nu känner jag mig väldigt nöjd med den balansen i mitt liv.

1 kommentar:

  1. Fint! Det viktigaste är ju att faktiskt leva livet och dela det med folk som man mår bra av!! Jag hoppas att du ska förgylla min fysiska verklighet snart med, även om jag nöjer mig med roliga telsamtal och cyberspace sålänge! <3

    SvaraRadera