fredag 25 mars 2011

Kontraster

Igår var jag bitter och trött. Efter ytterligare en framgångsrik dag på jobbet (som min mamma brukar uttrycka sig), kom jag hem till ett mörkt och tomt hus. Sista arbetsdagen för veckan var avklarad och så fort jag klev in genom ytterdörren slog både min kropp och mitt huvud om till helg-mode. Tröttheten lade sig som en tung mantel över mina axlar och den enda middagen jag orkade åstadkomma var en tallrik med yoghurt.

Tänkte att ett avsnitt av "Vänner" skulle pigga upp mig, men av alla x-antal avsnitt som finns råkade jag givetvis välja det minst roliga avsnittet. Handlingen påminde om något jag verkligen inte ville tänka på just då och för att toppa det hela spelades en låt som jag förknippar med en del smärtsamma minnen. Det kunde helt enkelt inte ha blivit mer fel. Stängde av och gav mig ut på en skidtur med hunden, ett säkert kort för att piggna till och bli på bättre humör. Trodde jag ja...

Den kalla vinden gav mig brain freeze och älven liknade mest en isbana. Jag kände mig som Erik Segerstedt (se "Mitt liv som Hellner" på svtplay) och när det fastnade renbajs under mina skidor (note to self: åk inte på vägen där ett hundratal renar har stämt träff!) fick jag nog och åkte hem.
 
Idag däremot, idag älskar jag livet. Det har varit en sån där perfekt dag då allt bara har varit löjligt bra. Jag vaknade utvilad och med ett leende på läpparna. Efter frukost åkte skidorna och solglasögonen på och jag åkte ner på älven. Minusgraderna hade förvandlat det översta snölagret till ett utmärkt före att skejta på.

Med solen i ansiktet och hunden som sällskap avverkade jag någon mil i högt tempo. Bara åkte utan att tänka och lät kroppen jobba. En otroligt härlig frihetskänsla! Belönade mig med en lång bastu när jag kom hem.

Kontraster. Ner som en pannkaka och upp som en sol. Jag hoppas att solen skiner igen imorgon!

1 kommentar:

  1. Pannkakor på självaste våffeldagen dessutom!
    Är det så att vi kommer att fira 8 år sjungandes på en skolavslutning i nedernorra Sverige?! Nästan iaf. PUSS

    SvaraRadera