tisdag 30 augusti 2011

Paus

Mitt i det rådande flyttkaoset tog jag en välbehövlig paus och drog till skogs. Upp på berget där jag har spenderat många barndomsdagar men som när jag blivit äldre av någon anledning inte längre varit lika lockande. Återupptäckte denna fina plats häromveckan och är så glad att jag nu tog mig tid att tillbringa 16 timmar där, med mig själv och mina tankar som enda sällskap.

En fantastisk upplevelse att bada bastu i mörker och att läsa en bra bok i skenet av några värmeljus. Att lyssna på den behagliga tystnaden och vakna upp med morgonsolen i ögonen. Pigg, utvilad och på gott humör promenerade jag sedan hem imorse.

Skogen är nog aldrig så vacker som när löven precis har fått sina höstkläder och skiftar i olika färger. Stod en lång stund högt uppe på berget och bara njöt av utsikten över dalen där skogen möter älven och där hustaken av en hel by syns i fjärran.

En utsikt som jag sett många gånger, men sällan stannat upp och njutit av. Kanske uppskattar jag det extra mycket nu när jag vet att jag snart ska lämna det för en längre tid.

1 kommentar: